صفحه
اول

معرفی و
فروش کتاب

معرفی
و

آموزش
مراحل چاپ
اصطلاحات
معمول در
چاپ کتاب
آشنائی با
قطع کتب و
اصطلاحات آن
آموزش
صفحه آرایی
کتاب
آموزش
مقدماتی طراحی
جلد کتاب
آموزش
صحافی
گالینگور

 آموزش صفحه آرایی در نرم‌افزار Word

تنظیمات اولیه   /   تنظیمات فونت (قلم)   /   تنظیمات پاراگراف   /   تعریف و کاربرد استایل
فصل‌بندی   /   سرصفحه و پاصفحه   /   فهرست مطالب   /   ایندکس یا نمایه   /   درج شعر
ادیت‌های کلی و ضروری   /   یک نصیحت دلسوزانه و ضروری   /   تهیه‌ی خروجی نهایی


فصل چهارم: تعریف و کاربرد استایل

از کاربردی‌ترین امکانات نرم‌افزار ورد که استفاده از استایل‌هاست.

وقتی استایلی را روی بخشی از متن اعمال می‌کنیم، در واقع با یک دستور، تمامی خصوصیات مربوط به فونت، اندازه، فاصله سطور، رنگ و … را که قبلا روی استایل تعریف کرده‌ایم، به آن بخش از متن اعمال می‌کنیم. وقتی استایل ویرایش می‌شود تمامی متونی که آن استایل بر روی آن‌ها اعمال شده است، تغییر خواهند کرد.

از روبان Home، دکمه‌ی  گوشه‌ی گروه Styles را بزنید، تا پنجره‌ی Styles باز شود، در این پنجره، فهرستی از استایل‌ها را مشاهده می‌کنید. اکنون می‌خواهیم استایل جدیدی ایجاد کنیم و آن را به چند پاراگراف از متن‌ اعمال کنیم.



روی دکمه New Style  کلیک کنید تا پنجره Create New Style باز شود.



نام استایل را انتخاب کنید؛ مثل «عنوان فصول»، «معادله»، «پاورقی» یا «نقل قول». در پایین پنجره‌ی Create New Style، دکمه‌ی Format را کلیک کنید. منویی حاوی مواردی که برای این استایل می‌توانید تعریف کنید، باز می‌شود. با انتخاب Font و Paragraph، پنجره‌هایی که در بخش پیشین توضیح دادیم، باز می‌شوند و شما می‌توانید خصایص مورد نظرتان را برای استایلی که ساخته‌اید، تعریف کنید. به عنوان مثال، از پنجره‌ی Font، اندازه متون را روی ۱۳ و فونت فارسی را روی B Loutus تنظیم کنید. از پنجره‌ی Paragraph هم برای خط اول به میزان 0.5cm تورفتگی در نظر بگیرید. پس از این که تنظیمات مورد نظرتان را روی فونت و پاراگراف اعمال و OK کردید، در پنجره Create New Style نیز OK بزنید تا پنجره بسته شود.

اکنون استایلی را که ساخته‌اید، در پنجره‌ی Styles خواهید دید. نشانگر چشمک‌زن را روی یک پاراگراف قرار دهید و در پنجره‌ی Styles روی استایل جدیدی که ساخته‌اید، کلیک کنید. تمام تنظیماتی که در این استایل اعمال کرده‌اید، روی این پاراگراف نیز اعمال خواهد شد. شما می‌توانید این استایل را به چندین پاراگراف از متن خود اعمال کنید. اکنون در پنجره Styles روی نام استایلی که ایجاد کرده‌اید، ‌کلیک راست کنید و Modify را انتخاب کنید. با تغییر تنظیمات استایل و OK کردن آن، تمام بخش‌هایی از متن که این استایل را به آن‌ها داده بودید، تغییر خواهند کرد. در هنگام صفحه‌آرایی یک کتاب، باید برای هر بخشی از کتاب که دارای قالب‌بندی مشخصی است، یک استایل اعمال کنیم. یک استایل برای متن اصلی، یک استایل برای هر کدام از انواع تیترها، یک استایل برای پاورقی و نظیر آن.



استایل‌های از پیش موجود :

نرم‌افزار Word تعدادی استایل از پیش‌آماده در خود دارد. از تعریف استایل‌های زیاد پرهیز کنید که بعدا شما را سردرگم خواهد کرد. برای دیدن تمامی استایل‌های موجود در Word، در پایین پنجره‌ی Styles، لینک Option را کلیک کنید. Select Styles to show را روی All Styles و نحوه‌ی مرتب‌سازی استایل‌ها را روی Alphabetical قرار دهید. اکنون تمامی استایل‌های موجود در پنل اسلاید‌ها به ترتیب الفبا نشان داده می‌شوند. مهم‌ترین استایل‌های مورد استفاده در کار ما این‌ها هستند:

Heading 1: معمولا برای عناوین اصلی، مانند عناوین مقدمه، پیشگفتار و عناوین فصول از این استایل استفاده می‌شود.
Heading 2: برای عناوین ذیل عناوین اصلی، مانند عناوین داخل هر فصل، از این استایل استفاده می‌شود.
Heading 3: برای عناوین ذیل Heading 2 از این استایل استفاده می‌شود.
Body Text: برای عناوین متن بدنه‌ی کتاب، که تو رفتگی خط اول ندارند.
Body Text First Indent: برای عناوین متن بدنه‌ی کتاب، که تو رفتگی خط اول دارند.

استفاده‌ی صحیح از استایل‌های Heading 1، Heading 2، Heading 3‌ و … بسیار مهم است. در صورتی که این استایل‌ها به درستی اعمال شوند، بعدا به راحتی خواهیم توانست فهرست مطالب را تهیه و در ابتدای کتاب درج کنیم. برای درک نحوه‌ی استفاده‌ی درست از این استایل‌ها، فرض کنید در حال صفحه‌آرایی یک کتاب هستیم که دو فصل دارد و هر کدام از فصول دارای زیرعنوان‌هایی است. نحوه‌ی اعمال استایل‌‌های Heading، برای عناوین این کتاب به صورت زیر خواهد بود:

▪ فصل ۱. عنوان اصلی
Heading1   
     • عنوان فرعی یک Heading2  
                  تیتر یک Heading3
                  تیتر دو Heading3 
                  تیتر سه Heading 3
▪ فصل ۲. عنوان اصلی
Heading1
      • عنوان فرعی یک Heading2 
                  تیتر یک Heading3
                  تیتر دو Heading3
      • عنوان فرعی دو Heading2
                  تیتر یک Heading3
                  تیتر دو Heading3

در صفحه‌بندی استاندارد، بهتر است برای متنی که بعد از عناوین می‌آید تو رفتگی خط اول در نظر نگیریم. یعنی پاراگرافی از متن که بلافاصله بعد از عنوان یا زیرعنوان‌ می‌آید، بدون تورفتگی خط اول و با استایل Body Text درج می‌شود و پاراگراف‌های بعدی متن با تورفتگی خط اول و با استایل Body Text First Indent درج می‌گردند.

⇨ فصل سوم فصل پنجم ⇦


سوال‌های خود را می‌توانید در بخش "درباره چاپ از ما بپرسید" مطرح کنید
در کوتاه‌ترین زمان پاسخ‌گوی شما خواهیم بود

www.chap-emruz.com © Sep 2016